FC Hastrup pigerne og træner Cecilie har takket af efter 3 fantastiske år! TAK for jeres opbakning :-)

 

 

  


(foto: Anders Skov)

Giv hånd – Bliv respekteret. Kampagne fra FC Hastrup

 Tværkulturel udvikling, der virker! KIS (Keep It Simple)

 En afgørende kamp ligger forude. Brasilien, Pakistan, Afghanistan, Irak, Polen og Danmark er repræsenteret. Stemningen er et paradoks; løftet og samtidig trykkende. Der mangler 3 point for at nå målet. Mens holdet kører derudad over marker og enge, igennem travle byer, forbi strande og igennem skove ad slingrede landeveje, spørger holdlederen spillerne, som sidder mageligt i sæderne: ”Hvad er målet i dag?” De svarer næsten i kor: ”At have det sjovt!”. En stille pause indfinder sig, som bliver afbrudt af endnu et svar i kor: ”At vinde vil jo også være ret godt!” ”Godt! Så kan det jo ikke gå helt galt!”, siger holdlederen med et stort smil.

 Champions League er startet. Eller er det et VM-opgør fra fortiden? En fredelig fugl svæver højt oppe i universet og studerer det hele lidt fra oven. Dykker ned. Zoomer ind. Danmark, der viser sig som en forkølet nation. Zoomer ind. Sjælland. En nation i nationen. Zoomer ind igen. Dér! Køge! Zoomer ind endnu en gang. Hastrup. Fuglen lander fredeligt og stille på banerne bagved Hastrupskolen. Den venter tålmodigt indtil fodboldholdet kommer hjem fra den afgørende kamp. Snak og fnis høres i det fjerne. Der er de! Spillerne stråler af glæde. De giver hånd til træner og holdleder og hjem går det. De nåede målet og havde det sjovt! ”Godt spillet, piger!” Træner og holdleder og nogle forældre, der venter, vinker. En af pigerne skal følges noget af vejen hjem, da mørket har lagt sig, så træneren tager tasken på ryggen og følger hende på vej.

 FC Hastrup skiller sig ikke ud fra så mange andre hold i verden. Den tværkulturelle udvikling af flere nationaliteter, kulturer og mennesker med forskellig baggrund er en realitet og selvfølge i FC Hastrup. At give hånd til hinanden er måske forskellen, når vi taler om pigehold i fodbold. Derimod ingen sensation, da noget af det mest respektfulde, vi kan gøre overfor et andet menneske er at starte med at give hånden, som tegn på netop respekt. Det handler ikke kun om respekt for træner og holdleder. Det handler også om respekt for spilleren og mennesket i spilleren. For forældrene. Udeholdets ditto.

 Et netværk er dannet. Spillere imellem. Forældre imellem. Bestyrelsen imellem. Klubberne imellem. Alle sammen på kryds og tværs. Alle repræsenterede og baglandet til de mange landes repræsentationer kan nu via dette netværk, få adgang til måske et nyt job, nye venner, nye kontakter, ny indsigt og viden og frem for alt; måske også viden om, at vi alle er mennesker, dog med hver vores baggrund, oplevelser og holdninger til vores liv, andres liv og verden. For FC Hastrup er integration ikke kun tværkulturel udvikling af flerkulturelle. Det er integration af det hele menneske uanset baggrund, oplevelser og holdninger.

Flyver vi op og ser det hele lidt i fugleperspektiv, så er det jo ikke så svært endda. Zoom ind. Zoom ind igen. Og endnu en gang. Ofte er løsningen KIS (keep it simple).

Et håndtryk kan være starten på det, der skaber tværkulturel udvikling på alle plan.

Venlige hilsner fra

Anette Hallev/Kontaktperson FC Hastrup

24.3.2008

Vores Maskot - Mini

 

 

 

 

Tværkulturel udvikling-kampagne

FC Hastrup

ORGANISATION

NYHEDER

LINKS

PRESSE

KONTAKT

LOGIN

GALLERI   

HOVEDSPONSOR:

 

 

 

 

©   kontakt@fchastrup.dk